dilluns, 21 d’abril del 2014

VIDEO PELS MÉS PETITS

L’aprenentatge de la lectura ha estat, en els últims anys, una àrea d’enorme interès pels investigadors i els educadors. La importància que es dóna al seu aprenentatge ha provocat diverses controvèrsies però, al mateix temps, ha propiciat l’aparició d’un cos sòlid de coneixement sobre el que és la lectura, les condicions sota les quals s’ha de promoure el seu ensenyament i els processos implícits en el seu aprenentatge. Un dels processos que en l’actualitat es consideren bàsics en l’aprenentatge de la lectura és el que s’anomena la consciència fonològica. Sembla ser que la consciència fonològica té una relació directa amb l’adquisició de la lectura.

Us deixo l'enllaç a un video de l'abecedari que torna bojos als nens i nenes més petits! Els encanta i aprenen les lletres de l'abecedari en un tres i no res! 


4 comentaris:

  1. Hola! M'encata el vídeo! jo estic fent un pla de formació de professorat en relació al tema de les dificultats xdel llenguatge i tracto el que es la consciència fonològica! Aquest video el passaré als mestres ja que el trobo molt interessant!

    ResponElimina
  2. Hola Eli!! Fes-lo servir, va molt bé! Jo que sóc tutora a P3 els hi poso molt sovint i els encanta! Aquesta dona, la Damaris Gelabert en té molts de videos interessant, també n'hi ha un de les vocals! Al pròxim post el penjo!

    ResponElimina
  3. En conèixer la importància de la consciència fonològica penso que és important estimular primerencament les habilitats fonològiques en els nens des de l'educació preescolar, és necessari potenciar les habilitats fonològiques dels nens com una habilitat essencial per a l'aprenentatge de la lectura i escriptura.
    Una bona forma d'estimular aquestes habilitats és amb la lectura en grup i guiada de contes i poemes, on es faci jocs amb les mateixes paraules que conté el text, preguntant què significa aquesta paraula, amb quina altra rima, amb quina lletra comença, amb quina lletra acaba, etc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elsa! Ara que estic penjant el material elaborat pots veure com tot aquest tipus d'activitat que planteges apareixen a les caixes per als diferents cursos! Completament d'acord amb el que comentes.

      Elimina